Predavanje indijskog veleposlanika u sklopu Tjedna indijske kulture u Dubrovniku

U sklopu Tjedna indijske kulture u Dubrovniku njegova ekscelencija veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj gospodin Raj Kumar Srivastava održao je predavanje “What to expect from India in the next 25 years” na Sveučilištu u Dubrovniku. Predavanje je bilo namijenjeno studentima i nastavnicima te je bilo otvoreno i za svu zainteresiranu javnost.

Nj. E. veleposlanik Srivastava govorio je o svim aspektima razvoja Indije, osobito o temeljima toga razvoja. Interpretirao je aktualne procese, kao i potencijalne smjerove razvoja budući da Indija ubrzano napreduje i jedno je od rastućih gospodarstava svijeta. Ključno je razvoju pristupiti kao procesu koji traje i ostvaruje se zajednički, sinergijom svih dionika društva. Međunarodna suradnja je pritom od izuzetne važnosti, a dobre veze s Hrvatskom otvaraju dodatne mogućnosti i prilike za obje strane. Na kraju izlaganja okupljeni su imali priliku postavljati pitanja, a ticala su se različitih područja. Veleposlanik je zahvalio na interesu, poglavito kroz pitanja i raspravu, te pozvao sve da se pridruže programima Tjedna indijske kulture u Dubrovniku koji traje do nedjelje.

Indijski veleposlanik Nj. E. Raj Kumar Srivastava pridružio se diplomatskoj službi 1997. godine. U sjedištu indijskog Ministarstva vanjskih poslova u Delhiju radio je u Institutu za vanjske poslove, Odjelu za Ameriku (SAD i Kanada) i Odjelu za Perzijski zaljev. Od 2015. do 2017. obnašao je dužnost zajedničkog tajnika Tajništva Vijeća za nacionalnu sigurnost (NSCS) vlade Indije, vodeći brigu o vanjskoj sigurnosti. Iza njega su mandati u indijskim veleposlanstvima u Madridu, Yangonu, Beču, Braziliji i Tokiju, a osim diplomacije, profesionalno ga posebno zanima domena novih i digitalnih tehnologija. Po obrazovanju je inženjer građevinarstva, specijaliziran u znanosti o potresima.

Predhodni članakSEACLEAR 2.0 Kick-off sastanak u Delftu
Slijedeći članakInformativni dan o projektu „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“