Prijediplomski studij Nautika

 • O studiju

  O studiju

  Svim zaljubljenicima u more i daleke luke namijenjen je upravo studij Nautika, koji je prilagođen Bolonjskoj deklaraciji, ali i Pomorskom zakoniku.Nastava se na ovom studiju održava u skladu s najvišim svjetskim standardima i uz provjeru međunarodne pomorske organizacije (IMO).

  Dobivena ovlaštenja valjana su svugdje u svijetu. U specijaliziranim učionicama i kabinetima studenti slušaju teorijski dio nastave, dok navigacijski simulatori, brodica za spašavanje, protupožarni poligon, brodska radiopostaja i školsko istraživački brod “Naše more” omogućuju kvalitetnu praktičnu nastavu.

  Studij Nautika obrazuje studente za stručno i pouzdano postupanje s brodom, posadom, putnicima i teretom, ali i za upravljačka zanimanja u različitim službama na kopnu povezanima s pomorstvom.

 • Trajanje studija

  Trajanje studija

  Sveučilišni prijediplomski Nautika traje tri godine, ili šest semestara (180 ECTS bodova).

 • Zvanje koje se stječe

  Zvanje koje se stječe

  Po završetku sveučilišnoga prijediplomskog studija student stječe akademski naziv sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) inženjer pomorskog prometa nautičkog smjera (univ. bacc. ing. naut.).

 • Mogućnosti nastavka studija

  Mogućnosti nastavka studija

  Nakon završenoga prijediplomskog studija student ima mogućnost nastaviti studirati na diplomskom studiju Pomorstvo, a nakon završenoga diplomskog studija, na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Pomorstvo.

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
studomat
merlin
library
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis