Sastanak partnerskog konzorcija H2020-SeaClear

Četvrti sastanak partnerskog konzorcija projekta H2020 SeaClear, koji je zbog ograničenja uzrokovanog COVID-19 organiziran putem web platformi, održao se 24. i 25. ožujka. Sastanku su nazočili članovi tima svih projektnih partnera te članovi Advisory Board-a i EU Project officer.

Kao uvod u sadržaj projekta prikazana je SeaClear animacija:   https://www.youtube.com/watch?v=vC_sNOWLcsk. Cjelokupni pregled trenutnog statusa projekta predstavio je glavni koordinator projekta prof.dr.sc. Bart De Schutter iz TU Delft. U nastavku sastanka voditelji radnih paketa su ukratko predstavili svaki radni paket, a uslijedile su prezentacije s detaljnijom raspravom o tehničkom napretku unutar svake aktivnosti radnih paketa projekta. Na kraju sastanka članovi Advisory Board-a i EU Project officer su dali vrlo konstruktivne i pozitivne povratne informacije o trenutnom statusu i smjernice za uspješan nastavak projekta.  

Iz Laboratorija za Inteligentne Autonomne Sustave (LARIAT) (http://lariat.unidu.hr/) izv.prof.dr.sc. Ivana Palunko održala je prezentacije kao voditeljica radnog paketa i pojedinih podaktivnosti. Uz nju su također dr. sc. Jerome Weston i Antun Đuraš, mag.ing.rač. prezentirali svoje doprinose unutar projektnih aktivnosti. Sastanku su nazočili i ostali članovi UNIDU tima, v.pred.dr.sc. Domagoj Tolić i dr.sc.Dinka Lale iz LARIAT-a i izv.prof. dr. sc. Marijana Pećarević i doc.dr. sc. Kruno Bonačić s Odjela za primijenjenu ekologiju.

SeaClear (https://seaclear-project.eu/) je projekt financiran u okviru Obzor 2020 programa za Istraživanje i Inovacija. Projekt je započeo 01. siječnja 2020. godine i trajat će 48 mjeseci. Sveučilište u Dubrovniku (UNIDU) je jedno od osam partnera u projektu, a ostali projektni partneri su Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA), Tehničko sveučilište Cluj-Napoca, Tehničko sveučilište u Münchenu, SubSea Tech SAS, Fraunhofer Centar za pomorsku logistiku i usluge, Hamburška lučka uprava i Tehničko sveučilište Delft, kao glavni koordinator projekta.

Predhodni članakPlovidbena praksa na brodu „Naše more“ za akademsku 2020./2021. godinu
Slijedeći članakAkcija doborovoljnog darivanja krvi 15. travnja 2021. godine