SeaClear i LARIAT na Europskom Robotičkom Forumu

Europski Robotički Forum (ERF) 2024 održan je od 13. do 15. ožujka u Riminiju, Italija. Ovaj ključan događaj u području robotike organiziran je od strane EuRobotics-a i Sveučilišta u Bologni s ciljem okupljanja stručnjaka, istraživača i industrijskih lidera u svrhu razmjene ideja, iskustava i najnovijih dostignuća u području robotike.

Na ovogodišnjem ERF-u je sudjelovala i voditeljica LARIAT-a, izv. prof. dr. sc. Ivana Palunko, kao pozvani predavač. Palunko je14. ožujka, na radionici “Success Stories from EU Funded Projects”, s Claudiom Hertelten Eikelder iz Lučke uprave Hamburg (HPA), prezentirala projekt H2020 SeaClear. Projekt H2020 SeaClear odabran je od strane Europske komisije kao jedna od sedam uspješnih priča projekata financiranih od strane Europske komisije, što predstavlja veliko priznanje za SeaClear tim i njihov rad.

Izv. prof. dr. sc. Ivana Palunko održala je i prezentaciju projekta HORIZON SeaClear 2 čime je dodatno istaknula važnost inovacija i istraživanja u području podvodne robotike i očuvanja okoliša nakon čega je sudjelovala i u panel raspravi radionice “Marine Robotics for Environmental Monitoring and Preservation”, gdje je s ostalim stručnjacima iz područja morske robotike raspravljala o važnosti primjene robotike u očuvanju okoliša.

ERF predstavlja platformu za razmjenu znanja, ideja i iskustava među stručnjacima iz područja robotike, a ovogodišnje sudjelovanje doprinijelo je širenju vidika, promicanju inovacija u području morske robotike i transporta kao i promociji Sveučilišta u Dubrovniku.
Na ovogodišnjem ERF-u 2024 sudjelovalo je više od 1100 sudionika iz više od 40 zemalja.

Više informacija o Forumu je dostupno na: https://erf2024.eu

Predhodni članakErasmus studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju u posjetu Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Dubrovniku
Slijedeći članakŽarko Dragojević