Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo posjetili trafostanicu Srđ

U sklopu kolegija Zaštita električnih strojeva i uređaja te Brodski električni strojevi i sustavi, studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo su u pratnji dr. sc. Dinke Lale posjetili trafostanicu Srđ, a posjet je vodio voditelj Službe za vođenje pogona Elektrojug Dubrovnik Andro Drašković.

Na početku postrojenja se nalaze dva velika transformatora 110/20 (10) kV. Inženjer Drašković je studentima pokazao nadzornu sobu s 44 različita priključka na području Grada i okolice. Objasnio im je postupke rada na visokom naponu, princip rada određenih uređaja, način ispitivanja ispravnosti prekidača i još mnogo zanimljivih pojedinosti. Studenti su posjetili i prostoriju gdje se nalaze prekidači 110 kV postrojenja i tunel kojim su provučeni 110 kV i 10 kV kabeli. Inženjer Drašković im je u iznimno zanimljivom izlaganju objasnio organizaciju rada i protokole za slučaj nesreće, naveo je nekoliko primjera najčešćih problema s kojima se susreću inženjeri kao i neke ekstremne situacije.

Predhodni članakStudentska anketa o kvaliteti nastavnih aktivnosti
Slijedeći članakInteraktivnim izlaganjima „Click and bank“ obilježen Međunarodni dan banaka na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju