Sveučilište u Dubrovniku sudjelovalo na drugoj EXPO smotri

Sveučilište u Dubrovniku sudjelovalo je na drugoj EXPO smotri koja se u organizaciji Centra za karijere mladih (CKM) održala 3. i 4. studenoga u Hotelu Rixos Premium. Svi sveučilišni odjeli i studiji predstavljeni su brojnim maturantima srednjih škola iz Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Uz Sveučilište u Dubrovniku na EXPO smotri predstavio se i niz drugih privatnih i javnih visokoškolskih institucija iz svih krajeva Hrvatske.

U raznolikom programu panela koji se održavao uz izložbeni dio, sudjelovali su alumni i nastavnici na Sveučilištu u Dubrovniku. Doc. dr. sc. Meri Šuman Tolić s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju sudjelovala je na panelu o financijskoj pismenosti, a prof. dr. sc. Mato Brautović, pročelnik Odjela za komunikologiju bio je jedan od panelista na temu „ Javna suđenja – javni interes ili interes javnosti?“.

Dubrovnik EXPO centralni je događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata. EXPO smotra bila je namijenjena u prvom redu učenicima završnih razreda srednjih škola, ali i ostalim zainteresiranim kako bi se informirali o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, studentskom životu i drugim pojedinostima.

Predhodni članakStudij Povijest Jadrana i Mediterana na Expo smotri 2022.!
Slijedeći članakNovi prostor Rektorata Sveučilišta u Dubrovniku