Terenska istraživanja u okviru projekta MARLESS

Znanstvenici s Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku i Centra za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković prošli su tjedan provodili terenska istraživanja u okviru projekta MARLESS. Nastavljeno je s istraživanjem sustava za eksperimentalne procese uklanjanja otpada iz mora te je na četiri različite lokacije obavljen poteg “mantom”, specijaliziranom povlačnom mrežom za prikupljanje površinske mikroplastike.

Projekt MARine Litter cross-border awarenESS and innovation actions provodi se od 1. lipnja 2020. do 31. prosinca 2022. godine u okviru CBC Programa „2014-2020. Interreg V-A, Italija – Hrvatska“ i sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt se bavi problemom otpada u Jadranskom moru s različitih aspekata uključujući praćenje količine otpada u moru, podizanje svijesti građana o tom problemu, pilot aktivnosti kojima je svrha testirati eksperimentalne procese uklanjanja otpada iz mora, kao i prekogranično upravljanje koje bi smanjilo količinu otpada koji dospijeva u Jadransko more.

Predhodni članakOnda sam to ja: suvremena frankofonska kratka proza
Slijedeći članakNATJEČAJ za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa u akademskoj 2022./2023. godini