Znanstvenici s Odjela za primijenjenu ekologiju sudjelovali na radionicama i stručnim skupovima

Prvi znanstveno – stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem posvećen marikulturi u Jadranskom moru – Adriatic Mariculture održan je u Zadru 8. travnja. Organizator skupa je Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, a u organizaciji je sudjelovao i Odjel za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku. Na skupu su svoje radove predstavili izv. prof. dr. sc. Ana Bratoš Cetinić, izv. prof. dr. sc. Kruno Bonačić i doc. dr. sc. Marina Brailo Šćepanović, dok je izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević, prorektorica za znanost i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Dubrovniku moderirala panel “Inovacije i gospodarski trendovi u marikulturi”.

Izv. prof. dr. sc. Ana Bratoš Cetinić je sudjelovala i na godišnjem sastanku partnera projekta Očuvanje plemenite periske u Jadranskom moru koji se održao 11. i 12. travnja na Brijunima. Sastanak su organizirali javne ustanove Nacionalni Park Brijuni i Zavod za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Dva dinamična dana bila su ispunjena pregledom posljednjih istraživanja, konstruktivnim raspravama kao i posjetom “Plemenitom utočištu” u pulskom akvariju u kojem se nalaze juvenilne i odrasle jedinke plemenite periske, laboratoriji za uzgoj njihove hrane i drugih morskih organizama.

Doc. dr. sc. Marina Brailo Šćepanović je sudjelovala i na 4. međunarodnoj konferenciji “VODE U OSJETLJIVIM I ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA” koja se održala u Puli od 10. do 13. travnja i na radionici “Integralno upravljanje otpadnim vodama – od razine kućanstva do sagledavanja problema na cijelom slivnom području” organiziranoj uz ovu konferenciju.

Predhodni članak2. Odluka o odabiru osoblja za aktivnosti mobilnosti, Erasmus+ KA131 2023.
Slijedeći članakOdržan „Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta“