Bronca i srebro za studente Sveučilišta u Dubrovniku na Nacionalnom sveučilišnom prvenstvu u vaterpolu i plivanju u Vukovaru!

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku su 9. i 10. prosinca sudjelovali na UniSport H2O: Nacionalnom sveučilišnom prvenstvu u vaterpolu i plivanju u Vukovaru.

Na prvenstvu u plivanju se posebno istaknula studentica prve godine prijediplomskog studija Nautika Valentina Drljević koja je osvojila brončanu medalju u disciplini 100 metara prsno! Valentina je na prvenstvu osvojila i dva četvrta mjesta u disciplinama 50 metara prsno i 100 metara mješovito.

Student Orsat Koštro je na ovom prvenstvu osvojio peto mjesto u utrci 100 metara mješovito, dok od ostalih rezultata treba izdvojiti četvrto mjesto u disciplini 4×50 metara slobodno za studente.

Vaterpolska selekcija Sveučilišta u Dubrovniku također ima razloga za slavlje s obzirom na to kako su osvojili visoko drugo mjesto na prvenstvu u finalnoj utakmici sa Sveučilištem u Splitu!

Finale: Sveučilište u Dubrovniku – Sveučilište u Splitu 10:13 (1:5, 5:2, 5:0, 2:3)

Za UNIDU su nastupali: Ivan Jurišić, Luka Bjelopera (2), Robert Soko, Ivio Bilić, Toni Mozara (1), Harun Kazagić (2), Vlaho Pavlić (1), Nikola Čižek, Ivan Vukojević (4). Voditelj: Andrija Martić

Finalu je prethodila polufinalna utakmica u kojoj su vaterpolisti Sveučilišta u Dubrovniku dominirali nad ekipom Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, ostvarivši uvjerljivu pobjedu od 18:5 prema zasluženom finalu.

Golove su postigli Vukojević (6), Pavlić (3), Kazagić (3), Bjelopera (3), Čižek (1), Soko (1), Jurišić (1).

Na natjecanju u Vukovaru je sudjelovalo ukupno 150 natjecatelja s 10 visokoškolskih ustanova kroz dva dana vrhunskog nadmetanja.

Čestitamo svim našim studentima i njihovim mentorima!

Predhodni članakHvalevrijedan humanitarni događaj- Sveučilište i ove godine sudjelovalo na Torta partyju!
Slijedeći članakSvečano obilježen početak nastave četvrte generacije studenata na poslijediplomskom doktorskom studiju „Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju“