Đorđu Obradoviću dodijeljena Plaketa za razvoj odnosa s javnošću i medija

Odbor za dodjelu priznanja Međunarodne znanstvene konferencije PR & Media Days Mostariensis, koji čine znanstvenici iz jugoistočne Europe, za 2020. godinu dodijelio je Plaketu za izuzetan doprinos istaknutim pojedincima u razvoju odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija u jugoistočnoj Europi doc. dr. sc. Đorđu Obradoviću sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Dr. sc. Đorđe Obradović, docent Sveučilišta u Dubrovniku, rođen je 23. kolovoza 1959. u Dubrovniku, gdje je završio Gimnaziju i Višu pomorsku školu (1982.) i stekao zvanje kapetana duge plovidbe. Fakultet političkih nauka – Odsjek žurnalistike, završio je u Sarajevu 1990. Bavio se novinarstvom 10 godina, a 12 godina je plovio kao časnik i zapovjednik broda na brodovima prekooceanske plovidbe. Osnutkom Sveučilišta u Dubrovniku 2004. posvetio se radu sa studentima. Doktorirao je 2009. na Sveučilištu u Zadru. Obnašao je u dva mandata dužnost pročelnika Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Uz brojne kolegije na Sveučilištu u Dubrovniku, nastavu izvodi i na interdisciplinarnim doktorskim studijima Sveučilišta u Mostaru. Osmislio je holistički model odnosa s medijima temeljen na samokomuniciranju sadržaja i cirkularnom komuniciranju.

Objavio je jednu znanstvenu monografiju (Otkrivanje Rotera), uredio jedan znanstvenostručni zbornik radova i više od 20 znanstvenih radova u međunarodnim časopisima. Uz znanstveni, bavio se i književnim radom i objavio jednu pripovijetku, dvije zbirke priča i jednu dramu. Zbirka priča „Stradanje Dubrovnika“ objavljena je u šest izdanja na hrvatskom i po dva izdanja na engleskom i njemačkom jeziku. Đorđe Obradović uvršten je s knjigom „Stradanje Dubrovnika“ u leksikografsko djelo „Hrvatsko novinarstvo u 20. stoljeću“. Obradovićeva kratka priča „Moć praštanja“ iz knjige „Stradanje Dubrovnika“ uvrštena je u svjetsku antologiju «Versoehnung ist moeglich» objavljenu u Freiburgu 2000.

Član je uredništava nekoliko međunarodnih časopisa i kao pozvani recenzent recenzirao je četiri sveučilišna udžbenika iz odnosa s javnošću i jedan iz novinarstva. Izlagao je na više od trideset međunarodnih znanstvenih skupova.

Predhodni članakZnanstvenici s Odjela za akvakulturu uzorkovali balastne vode
Slijedeći članakRezultati drugog Ka107 Natječaja za mobilnost osoblja – Crna Gora