Obavijest o posjeti broda Shabab Oman II – Luka Gruž

U luku Gruž uploviti će i boraviti školski brod Kraljevske mornarice iz Omana. Radi se o prelijepom jedrenjaku dugačkom 87 m i širokom 23 m s ukupno 29 jedara.

Brod će biti privezan u luci Gruž od 10. do 13. svibnja 2022. godine. Svi zainteresirani moći će posjetiti brod 10. svibnja od 11:00 do 18:00 sati, te 11. svibnja od 10:00 do 18:00 sati. Dobivena je posebna dozvola za slobodan ulazak na brod u carinskom dijelu luke Gruž u navedenim terminima bez prethodne najave policiji.

Ovaj brod je uvijek u diplomatskoj misiji. Jedan od njegovih ciljeva je upoznavanje i povezivanje različitih kultura s kulturom Omana, te otvaranje različitih mogućnosti suradnje, od kulturne, obrazovne, gospodarske. S tom su se misijom imali priliku upoznati i studenti iz 11 zemalja svijeta (među kojima i šest studenata iz Hrvatske) sudionici  specijalnog međunarodnog modula iskustvenog učenja pod nazivom ITHAS-a (International Tourism & Hospitality Academy at Sea) u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pod vodstvom prof. dr. sc. Nevenke Čavlek. Svi su kao gosti Kraljevske mornarice iz Omana plovili na tom brodu od 5. studenoga do 5. prosinca 2021. godine na ruti Muscat, Oman – Kuvajt – Saudijska Arabija – Bahrein – Katar – Dubai (UAE – EXPO 2020) – Muscat.

Nadamo se da će velik broj studenata iskoristiti priliku i posjetiti brod. A, brod se može posjetiti i organizirano sa Pomorskim odjelom Sveučilišta u Dubrovniku u srijedu 11. svibnja 2022. godine od 11:30 sati.

Predhodni članakCall for submission of posters for first international ‘Heritage Exhibition’ conference
Slijedeći članakNATJEČAJ – izbor u zvanje; biomedicina i zdravstvo (oftalmologija)