Predstavljen projekt Du STEM

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika predstavila je EU projekt „Du STEM“ u petak 16. srpnja u Centru za mlade Dubrovnik. Partneri na projektu su Sveučilište u Dubrovniku (Odjel za elektrotehniku i računarstvo), Univerzalni istraživački institut UR, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura. Tijekom 24 mjeseca provest će se 226 različitih aktivnosti popularizacije STEM-a među djecom, mladima i općom populacijom u Dubrovniku i županiji.

Du STEM projekt je financiran u sklopu poziva UP.04.2.1.10 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 2.660.083,07 kuna, od kojih je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projektni tim Odjela za elektrotehniku i računarstvo čine doc.dr.sc. Anamaria Bjelopera, dr.sc. Dinka Lale i Ana Kešelj, mag.ing.comp., a koordinator projektnih aktivnosti je izv.prof.dr.sc. Mario Miličević.

Predhodni članakPoziv na javnu obranu doktorskog rada pristupnika Antuna Cara
Slijedeći članakPostavljeni kolektori za prihvat ugrožene plemenite periske u Malostonskom zaljevu