Najava predavanja ‘Briga o mentalnom zdravlju – povijesni pogled’

Studij Povijest Jadrana i Mediterana poziva sve zainteresirane na gostujuće predavanje dr. sc. Darije Stanić, koje će se održati 18. ožujka, u 14:30 sati u sveučilišnom Kampusu (učionica 161, drugi kat).

Tema predavanja je mentalno zdravlje kroz različita povijesna razdoblja, a održat će se u sklopu programa Tjedna karijera Sveučilišta u Dubrovniku koji je posvećen wellbeingu.

Bit će riječi o percepciji poremećaja mentalnog zdravlja, problemu stigmatizacije i klasifikacije mentalnih poremećaja u različitim razdobljima, s posebnim osvrtom na dubrovačko područje, te o promjenama u zastupljenosti psihičkih poremećaja i smrtnosti zbog samoubojstva kao pokazateljima ugroženosti mentalnog zdravlja.

Dr. sc. Darija Stanić je završila edukacija 2. stupnja Bihevioralno-kognitivne terapije i Kriznih intervencija, te preventivne programe za rad s mladima. Kao psihologinja je radila u zdravstvenim ustanovama i ustanovama osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, a trenutno je zaposlena kao stručna suradnica psihologije u učeničkom domu u Dubrovniku.


Predhodni članakOBAVIJEST STUDENTIMA DIPLOMSKOG STUDIJA POMORSTVO (II. godina studija)
Slijedeći članakEnglesko izdanje nagrađivane knjige “Island of Lemons in bloom. Gardens of the Archduke Maximilian of Habsburg on the Island of Lokrum” autorice izv. prof. dr. sc. Mare Marić predstavljeno u Beču i Zagrebu, u sklopu obilježavanja 45 godina od inskripcije povijesne jezgre Dubrovnika s otokom Lokrumom na UNESCOVU listu svjetske baštine