Održan završni sastanak MARIPET projekta

Završni sastanak Erasmus+ projekta “Innovative Curriculum to Evaluate Marine Fishery Discards as Raw Pet Food for Sustainable Europe” (MARIPET) održan je 7. i 8. veljače na Ege University, Izmir (Turska). Na sastanku su sudjelovale prof. dr. sc. Vlasta Bartulović i izv. prof. dr. sc. Tatjana Dobroslavić s Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Prvog dana sastanka raspravljalo se o provedbi projekta i diseminaciji. Fokus je bio na pregledu i razvoju inovativnog 5-modularnog kurikuluma, virtualnog okruženja za učenje, platforme za proizvođače hrane za kućne ljubimce i stručnjake te izazove i rezultate testiranja pilot-kurikuluma. Struktura, objava i distribucija vodiča/e-knjige o proizvodnji hrane za kućne ljubimce od otpada iz ribarstva su finalizirani. Drugog dana sastanka organiziran je posjet ribarnici i tvornici za preradu i plasman proizvoda ribarstva.

Tijekom boravka organiziran je sastanak s rektorom Ege University, prof. dr. Necdetom Budakom i gradonačelnikom Izmira gospodinom Tunçom Soyerom.

Predhodni članakČlanovi Vijeća učenika OŠ Župa dubrovačka i nastavnice Sveučilišta proslavili Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti
Slijedeći članakObavijest studentima 2. godine prijediplomskog studija Brodostrojarstvo