Članovi Vijeća učenika OŠ Župa dubrovačka i nastavnice Sveučilišta proslavili Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

U sklopu Erasmus+ projekta “Better Together”, a povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti, članovi Vijeća učenika OŠ Župa dubrovačka 15. veljače su posjetili Sveučilište u Dubrovniku. Učenicima su se predstavile četiri dubrovačke znanstvenice: doc.dr.sc. Margarita Bego, izv. prof. dr.sc. Lucia Emanuele, izv. prof. dr. art Iris Lobaš Kukavičić  s Odjela za umjetnost i restauraciju i izv. prof. dr.sc.Marijana Pečarević, prorektorica za međunarodnu suradnju i znanost. Znanstvenice su predstavile svoj rad na projektima koji za cilj imaju zaštitu morskog okoliša s posebnim fokusom na kružnu ekonomiju, prikupljanje, gospodarenje i recikliranje otpada.

Kroz predavanje su učenicima naglasile važnost zaštite okoliša i održivog razvoja te su ih upoznale sa svojim zanimanjima i aktivnostima koje provode sa studentima na Sveučilištu. Učenici su imali priliku posjetiti i radionicu za recikliranje papira pod vodstvom doc. art Sanje Serhatlić i radionicu za restauraciju drva koju vodi doc. art Joško Bogdanović.

Posjetu članova Vijeća učenika su se priključili i drugi zainteresirani učenici osmih razreda koji su se imali priliku informirati o poslovima budućnosti od kojih će mnogi biti vezani uz zaštitu okoliša. Predstavljene su im i vještine koje će poslovi budućnosti zahtijevati, a to su  u prvom redu vještine kritičkog razmišljanja, komunikacija na stranim jezicima, digitalne i suradničke vještine.

Predhodni članakViše od tisuću maturanata posjetilo 11. Smotru Sveučilišta u Dubrovniku! 
Slijedeći članakOdržan završni sastanak MARIPET projekta