Studij sestrinstva sa suradnicima organizirao tečaj “Multicentrični pristup liječenju šećerne bolesti” 

Tečaj “Multicentrični pristup liječenju šećerne bolesti” u organizaciji našeg Studija sestrinstva, Poliklinike Hygea i Hrvatske komore medicinskih sestara održan je protekli vikend u Sveučilišnom kampusu. Osim na predavanjima, polaznici su sudjelovali i na radionici „Free Style Libre 2“ na kojoj su se imali priliku upoznati s najnovijim sustavom kontrole dijabetesa; praćenja stvarnog stanja glikemije tijekom 24 sata i korigiranja terapije. Predavači su bili istaknuti stručnjaci iz područja endokrinologije i dijabetologije, sestrinstva, neurologije, kardiologije, venerologije, oftalmologije, vaskularne kirurgije, gastroenterologije i ortopedije.

Tečaj je bio namijenjen liječnicima i medicinskim sestrama koji su izravno i neizravno uključeni u proces liječenja šećerne bolesti kao i studentima preddiplomskog i diplomskog studija Sestrinstvo Sveučilišta u Dubrovniku s ciljem što boljeg zbrinjavanja osoba sa šećernom bolesti. Predavanja su obuhvatila teme o dijabetesu odraslih osoba, trudnica i djece kao i teme o utjecaju dijabetesa na organizam te načinu prevencije i liječenja komplikacija dijabetesa.

U sestrinskom dijelu bilo je riječi o razvoju sestrinske skrbi za bolesnika oboljelog od šećerne bolesti kao i o imperativu obrazovanja medicinskih sestara u pružanju kvalitetne zdravstvene skrbi. Istaknuta je i uloga medicinske sestre u pristupu i edukaciji odraslih bolesnika i djece koja boluju od šećerne bolesti te način pružanja zdravstvene njege u kući nepokretnog bolesnika.

Predhodni članakErasmus+ gostovanje profesorice iz Kotora
Slijedeći članakLjetna škola za intelektualno vlasništvo