Tečaj „Pretilost u endokrinologiji“ u organizaciji Studija sestrinstva i Kliničkog sestrinstva , Poliklinike Hygea i HKMS podružnice Dubrovačko- neretvanske

U organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku – Studij sestrinstvo i Kliničko sestrinstvo, Poliklinike Hygea i Hrvatske komore medicinskih sestara – podružnice Dubrovačko- neretvanske će se, 18. svibnja, održati tečaj na temu „Pretilost u endokrinologiji“ u Kneževom dvoru u Stonu.

Tečaj će se održati od 8:30 do 12:50 sati, a namijenjen je liječnicima i medicinskim sestrama. Na ovaj način obilježit će se Međunarodni dan sestrinstva, Hrvatski dan šećerne bolesti i Svjetski dan hipertenzije.

Pretilost je zdravstveni problem današnjice, ne samo u odrasloj, već i u dječjoj i adolescentnoj dobi, što dovodi do povećanja morbiditeta i mortaliteta te u velikoj mjeri smanjuje kvalitetu života. Posljedice pretilosti na zdravlje su ozbiljne, a prevencija je od velikog značaja, što uključuje sustavnu edukaciju opće populacije, identifikaciju rizičnih skupina osoba s predispozicijom za razvoj pretilosti, kao i nadzor bolesti koje su nastale kao posljedica pretilosti.

Kroz predavanja će se obuhvatiti sva područja i tjelesni sustavi kod kojih dolazi do problema uslijed pretilosti, uz naglasak na edukaciju i prevenciju.

Predhodni članakOdluka o odabiru kandidata za odlazak na mobilnost u svrhu studijskog boravka u 2023./2024. u okviru Erasmus+ KA171 projekta 2023. – SAD
Slijedeći članakThe Innovamare is the ‘Blue Champion’ of the European Union!”