Učenici OŠ Lapad posjetili UNIDU u okviru projekta Blue-connect

U okviru projekta “Reconnect Science with the Blue Society” (Blue-connect) učenici 2.B razreda Osnovne škole Lapad posjetili su Sveučilište u Dubrovniku.

Nastavnici Laboratorija za inteligentne autonomne sustave LARIAT-a, Pomorskog odjela te Odjela za primjenjenu ekologiju upoznali su učenike sa podvodnim robotima s ciljem prikupljanja otpada te biljnim i životinjskim vrstama u moru. Također su im pokazali brodsku opremu, kako upravljati brodskim uređajima te kako voditi navigaciju broda.

Glavni cilj projekta Blue Connect je na zabavan način približiti znanost, istraživanje i istraživače djeci, mladima i široj javnosti kroz organizaciju niza aktivnosti.

Središnji događaj samog projekta je Noć istraživača, inicijativa koja se već godinama uspješno provodi u cijeloj Europi. Prvo izdanje Europske noći istraživača u okviru projekta Blue-connect održano je 30. rujna 2022. godine, a drugo se planira u rujnu 2023. godine.

Više o projektu dostupno je na poveznicama:

Web stranica: https://jaistrazujem.hr/

Facebook: https://www.facebook.com/jaistrazujem

Instagram: https://www.instagram.com/ja_istrazujem_blueconnect/?hl=hr

TikTok: https://www.tiktok.com/@ja_istrazujem?lang=en

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfSiZlto6rssD5QVikLE92w

Predhodni članakPotpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za održavanje matičnih nasada visokih kategorija
Slijedeći članakIzv. prof. dr. sc. Žarko Koboević boravio je u sklopu programa ERASMUS+ KA171 na Pomorskom fakultetu Kotor