Znanje postižemo tijekom studija i nakon toga, naravno, svojim iskustvom!

“Završio sam preddiplomski studij Nautika i već osmu godinu sam zapovjednik broda. Cjelokupno iskustvo sa studija ostaje u lijepim sjećanjima, kojima se rado vraćam, kao dobrih starih vremena. Učilo se ondje, i puno naučilo, bilo je i stresa, nervoze i neprospavanih noći, ali jednako tako i puno kvalitetnog druženja i zabave. Imali smo dosta respektabilan, a opet nekako ležeran odnos s većinom profesora, što je za nas bio veliki plus.

U mojoj obitelji nije bilo pomoraca i do danas stvarno ne znam zašto sam se, kao četrnaestogodišnjak, odlučio za tu profesiju i upisao Pomorsku školu. Razlog je vjerojatno bilo društvo, trend i snažna tradicija dubrovačkog pomorstva.

Moja je funkcija kompleksna; zapovjednik djeluje kao predstavnik vlasnika broda u svim pitanjima povezanima za brod, posadu i putnike (moj je brod za kružna putovanja). Zapovjednik ima sve ovlasti i odgovornost da donosi odluke koje smatra potrebnima za sigurnost života i zdravlja, okoliša i materijalnih vrijednosti, uključujući brod, posadu i putnike.

Nakon završene srednje škole obavio sam kadeturu na M/B Imperialu Atlantske plovidbe. Nakon povratka upisao sam preddiplomski studij Nautike i diplomirao 2002. godine. Na preporuku prijatelja, u ožujku 2003. ukrcao sam se na putnički brod M/V Insignia kompanije Oceania Cruises, opet kao kadet. Iste sam godine prvi put zaplovio kao časnik, a 2007. promoviran sam u Safety oficira i 2009. u Staff kapetana.

Godine 2013. promijenio sam tvrtku i započeo karijeru u Fred. Olsen Cruise Lines. U travnju 2014. promoviran sam za zapovjednika, i u tom svojstvu služio na brodovima M/V Black Watch, M/V Braemar, M/V Borealis i sada sam na M/V Bolette.     

Dan na moru započinje se s kavom na mostu oko 7 sati, potom slijedi dnevni sastanak u 8:30 sa Staff kapetanom, upraviteljem stroja, direktorom hotela, Safety oficirom i Guest Services oficirom. Nakon toga pretežno sam u uredu ako nema drugih obveza. Popodne podijelim malo s gostima, posadom i opet u ured. Radni dan završim oko 19 sati. 

Ako smo u luci, dan počinje zavisno o vremenu dolaska, opet slijedi dnevni sastanak sa senior oficirima, rad u uredu, obveze s gostima ili posadom, odlazak iz luke, opet ured…itd.

Brižan odabir karijere, dobra volja i upornost, redovito pohađanje predavanja i polaganje kolokvija uvelike olakšava polaganje ispita i uspješan završetak studija.”

Jozo Glavić, ing.

Zapovjednik na Fred. Olsen Cruise Lines

Predhodni članakStudenti Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku posjetili brod Shabab Oman II
Slijedeći članakIzv. prof. dr. sc. Sandra Uskoković u sklopu Erasmus+ programa boravi u Argentini i Čileu