Metode ispitivanja provode se sukladno referentnim međunarodnim metodama OIV – Organisation Internationale de la Vigne et du Vin.
Područje analitike vina obuhvaća sljedeće metode:
Parametar ispitivanja : | Analitička metoda | Jedinica mjere | Cijena u kn | Cijena u € |
Relativna gust. | *OIV-MA-AS2-01A** | 75,35 | 10,00 | |
Alkoholna jakost | *OIV-MA-AS312-01A** | vol% | 90,41 | 12,00 |
Ukupni ekstrakt (uz analizu gustoće i alkohola) | *OIV-MA-AS2-03B ** | g/L | 37,67 | 5,00 |
Reducirajući slador | *OIV-MA-AS311-01A** | g/L | 75,35 | 10,00 |
pH – vrijednost | *OIV-MA-AS313-15** | g/L | 22,60 | 3,00 |
Pepeo | *OIV-MA-AS2-04 ** | g/L | 52,74 | 7,00 |
Ukupna kiselost kao vinska | *OIV-MA-AS313-01 ** | g/L | 22,60 | 3,00 |
Limunska kiselina | *OIV-MA-AS313-09** | g/L | 113,02 | 15,00 |
L. jabučna kiselina | *OIV-MA-AS313-11 | g/L | 113,02 | 15,00 |
L. mliječna kiselina | *OIV-MA-AS313-07 | g/L | 113,02 | 15,00 |
Hlapiva kiselost kao octena | *OIV-MA-AS313-02 ** | g/L | 37,67 | 5,00 |
Tlak | *OIV-MA-AS314-02 ** | 10⁵ Pa | 113,02 | 15,00 |
Slobodna sumporasta kisel. | *OIV-MA-AS323-04A ** | mg/L | 37,67 | 5,00 |
Ukupna sumporasta kiselina | *OIV-MA-AS323-04A ** | mg/L | 37,67 | 5,00 |
* Izvor metoda: International Organization od Vine and Wine, Compendium of International Methods od Wine and Must Analisis. Dostupno na: http://www.oiv.int/en/technical-standards-and-documents/methods-analysis/compendium-international-methods-analysis-wines-and-musts-2-vol
** Akreditirane metode