Ispitivanje vina

Metode ispitivanja provode se sukladno referentnim međunarodnim  metodama OIV – Organisation Internationale de la Vigne et du Vin.

Područje analitike vina obuhvaća sljedeće metode:

Parametar ispitivanja : Analitička metoda Jedinica mjere Cijena u kn Cijena u €
Relativna gust. *OIV-MA-AS2-01A** 75,35 10,00
Alkoholna jakost *OIV-MA-AS312-01A** vol% 90,41 12,00
Ukupni ekstrakt (uz analizu gustoće i alkohola) *OIV-MA-AS2-03B ** g/L 37,67 5,00
Reducirajući slador *OIV-MA-AS311-01A** g/L 75,35 10,00
pH – vrijednost *OIV-MA-AS313-15** g/L 22,60 3,00
Pepeo *OIV-MA-AS2-04 ** g/L 52,74 7,00
Ukupna kiselost kao vinska *OIV-MA-AS313-01 ** g/L 22,60 3,00
Limunska kiselina *OIV-MA-AS313-09** g/L 113,02 15,00
L. jabučna kiselina *OIV-MA-AS313-11 g/L 113,02 15,00
L. mliječna kiselina *OIV-MA-AS313-07 g/L 113,02 15,00
Hlapiva kiselost kao octena *OIV-MA-AS313-02 ** g/L 37,67 5,00
Tlak *OIV-MA-AS314-02 ** 10⁵ Pa 113,02 15,00
Slobodna sumporasta kisel. *OIV-MA-AS323-04A ** mg/L 37,67 5,00
Ukupna sumporasta kiselina *OIV-MA-AS323-04A ** mg/L 37,67 5,00

*      Izvor metoda: International Organization od Vine and Wine, Compendium of International Methods od Wine and Must Analisis. Dostupno na: http://www.oiv.int/en/technical-standards-and-documents/methods-analysis/compendium-international-methods-analysis-wines-and-musts-2-vol

**     Akreditirane metode

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis