Ispitivanje vina

Metode ispitivanja provode se sukladno referentnim međunarodnim  metodama OIV – Organisation Internationale de la Vigne et du Vin.

Područje analitike vina obuhvaća sljedeće metode:

Parametar ispitivanja  : Analitička metoda Cijena u kn Jedinica mjere
Relativna gust. *OIV-MA-AS2-01A** 50,00
Alkoholna jakost *OIV-MA-AS312-01A** 80,00 vol%
Ukupni ekstrakt (uz analizu  gustoće i alkohola) *OIV-MA-AS2-03B ** 30,00 g/L
Reducirajući slador *OIV-MA-AS311-01A** 50,00 g/L
pH – vrijednost *OIV-MA-AS313-15** 20,00 g/L
Pepeo *OIV-MA-AS2-04 ** 50,00 g/L
Ukupna kiselost kao vinska *OIV-MA-AS313-01 ** 20,00 g/L
Limunska kiselina *OIV-MA-AS313-09** 100,00 g/L
L. jabučna kiselina *OIV-MA-AS313-11 100,00 g/L
L. mliječna kiselina *OIV-MA-AS313-07 100,00 g/L
Hlapiva kiselost kao octena *OIV-MA-AS313-02 ** 30,00 g/L
Tlak *OIV-MA-AS314-02 ** 100,00 10⁵ Pa
Slobodna sumporasta kisel. *OIV-MA-AS323-04A ** 25,00 mg/L
Ukupna sumporasta kiselina *OIV-MA-AS323-04A ** 25,00 mg/L

*      Izvor metoda: International Organization od Vine and Wine, Compendium of International Methods od Wine and Must Analisis. Dostupno na: http://www.oiv.int/en/technical-standards-and-documents/methods-analysis/compendium-international-methods-analysis-wines-and-musts-2-vol

**     Akreditirane metode

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis
X