Laboratorij za fizikalno – kemijska ispitivanja

Laboratorij za fizikalno-kemijska ispitivanja je osnovan 1947. godine radi ispitivanja eteričnih ulja, potom  je uspostavljeno ispitivanje tla, zatim vina, maslinovog ulja i voćne pulpe i voćnih prerađevina.

Od 2011. godine  laboratorij je akreditiran u području ispitivanja vina i maslinovog ulja po Normi HRN EN ISO/IEC 17025 koja propisuje zahtjeve za osposobljenost ispitnih i umjernih laboratorija.

  (potvrda o akreditaciji iz registra: http://www.akreditacija.hr/registar)

Rješenjem o ovlaštenju od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske iz 2016. godine, Laboratorij je ovlašten za obavljanje stručnih poslova fizikalno kemijske analize vina, a temeljem Ugovora o poslovnoj suradnji sa Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, sudjeluje u procesu puštanja vina u promet u segmentu obavljanja fizikalno kemijskih ispitivanja.

U sklopu laboratorija djeluje i laboratorij za senzorska ispitivanja maslinova ulja gdje educirani kušači u propisanim uvjetima vrednuju djevičanska maslinova ulja. Određivanjem propisanih parametara, laboratorij je u mogućnosti izdati potvrdu o kategoriji kvalitete maslinovog ulja.

Rezultati fizikalno kemijskih ispitivanja vina i maslinovog ulja kao i senzorskih ispitivanja maslinovog ulja, redovito se provjeravaju sudjelovanjem na međunarodnom usporednom ispitivanju vina i ulja.

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
studomat
merlin
library
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis