Knjiga Mare Marić „Otok na kojem cvjetaju limuni – Vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku Lokrumu“ izabrana je među 18 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga u 2022. godini

Na recentno zaključenom natječaju Nacionalne i sveučilišna knjižnice u Zagrebu, a na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst, knjiga „Otok na kojem cvjetaju limuni – Vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku Lokrumu“ uvrštena je među osamnaest najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga u 2022. godini, od ukupno sto i sedamdeset i pet izdanja koliko je ocjenjivalo stručno povjerenstvo na natječaju.

Knjiga tako ulazi direktno na prestižnu izložbu „Best Book Design from all over the World“ koja će se održati na sajmu knjiga u Leipzigu te na izložbu „Book Art International“ koji se organizira u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.

Priznanje je to za autoricu knjige Maru Marić, Borisa Jovića autora fotografija, Ninu Đukanović koja je radila na kartografskim prilozima, Katarinu Banović koja je zaslužna za prijelom knjige, glavnog urednika Ivana Viđena, tehničku urednicu knjige Mariju Buntak te izdavače Sveučilište u Dubrovniku i Maticu hrvatsku Ogranak Dubrovnik.

Više na poveznici:

Predhodni članakIzložba i predavanje „Projekt Bunker” u sklopu Noći muzeja
Slijedeći članakZimski ispitni rokovi akademske 2022./2023. godine