Studij puno pruža svakom studentu – ne samo u znanju!

Alumna Ivana Marić je s nama podijelila iskustva sa studija Sestrinstva i istaknula kako su joj znanja i vještine koje je stekla studirajući na Sveučilištu u Dubrovniku uvelike pomogli u poslu koji dana radi. Otkrila nam je najdraže trenutke iz studentskih dana i ispričala kako joj je studij pomogao  nositi se s izazovima u zahtjevnoj radnoj svakodnevici.

Kako je došlo do odluke za upis studija Sestrinstvo?

Studij Sestrinstvo upisala sam potaknuta energijom kolegica koje su sa mnom krenule na taj put. Dok ovo pišem, razmišljam o početcima, i mogu se nasmijati brigama i problemima iz studentskih dana. Bilo je zahtjevnih i lijepih situacija koje su obilježile moje razdoblje studija. Danas znam koliko me je studij obogatio ne samo u znanju nego i u drugim elementima koji mi pomažu u mojoj zahtjevnoj radnoj svakodnevici.

Na kojoj ste funkciji trenutno i koje su Vaše odgovornosti?

U Jedinici intenzivnog liječenja počela sam raditi odmah nakon završenoga pripravničkog staža. Nakon deset godina rada upisala sam studij potaknuta, kako sam već i spomenula, iskustvom svojih kolegica, ali i činjenicom da sam mogla studirati u neposrednoj blizini radnog mjesta. To je zasigurno važna činjenica za mene i kolege koji se odlučuju na taj korak.

Što biste istaknuli kao najveći poslovni izazov na Vašoj radnoj poziciji, s obzirom na djelatnost kojom se bavite?

Izazova u poslu koji radim ima raznovrsnih na dnevnim razinama. Nekad su oni vrlo zahtjevni, a nekad manje. Ishod za bolesnike koji dođu na odjel gdje radim ovisno o njihovim oboljenjima nema uvijek, nažalost, sretan završetak. Svaka me takva situacija emocionalno rastuži, i teško je nekad ostati do kraja profesionalac.

Kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Moj dan u JIL-u uvijek je drugačiji, pritom mi početak olakšava limenka Coca Cole, bez koje, sve moje kolege znaju da ne može započeti radni dan. Rad je na odjelu timski, okružena sam kolegicama koje su jednako odgovorne i profesionalne u zahtjevnosti posla koji radimo. Prije početka se međusobno dogovorimo o rasporedu posla, uz nadzor voditelja odjela. Nije uvijek moguće tako započeti dan jer često stanje pojedinog pacijenta zahtijeva više od rutine.

Na koji Vam je način studij Sestrinstva pomogao u trenutnom poslu?

Studij Sestrinstva i te kako je imao utjecaj za nadogradnju moga znanja, intervencija i postupaka koje svakodnevno obavljam, s puno više znanja i sigurnosti. Ponekad u procesu rada, kad sam neodlučna u nekim odlukama pri intervencijama sjetim se riječi naših predavača, i  puno sigurnije pristupam rješavanju problema.

Koji biste savjet dali studentima za uspješan završetak ovog studija?

Studij puno pruža svakom studentu – ne samo u znanju. Jer važno je prepoznati i uzeti od studija ono što vas čini sretnim i kad vam pokaže neki drugi smjer koji dosad niste otkrili. Ja samo mogu reći za sebe da sam sretna jer sam stekla dodatna znanja, ali i velik broj prijatelja. Shvatila sam prednost studija koji sam izabrala postavši medicinska sestra i, posebno, što sam se odlučila za viši stupanj studija.

Što biste željeli poručiti sadašnjim i budućim studentima Sestrinstva?

Svima koji razmišljaju bi li upisali Sestrinstvo u Dubrovniku, mogu reći da bez razmišljanja to učinite. Jer tek nakon što završite, vidjet ćete koliko je to presudno za budući posao i život.

Predhodni članakKalendar aktivnosti za upis u I. godinu prijediplomskih studija putem NispVu sustava – I. upisni rok
Slijedeći članakNATJEČAJ za prijam u radni odnos i raspored na radno mjesto IV. vrste