Održan prvi Blended Intensive Program Sveučilišta u Dubrovniku

Međunarodna Restauratorska Radionica ICWL 2023 održana je na otoku Lopudu od 27. kolovoza do 10. rujna 2023. godine. Ova iznimna ljetna radionica, koja već više od 20 godina okuplja stručnjake iz područja konzervacije i restauracije, po prvi put je organizirana u sklopu Erasmus + Blended Intensive programa te je integrirana u sustav cjeloživotnog učenja Sveučilišta u Dubrovniku.

Radionica je okupila je profesore i studente s Instituta za konzervatorsko-restauratorske znanosti Sveučilišta u Kölnu, Visoke škole za vizualnu umjetnost La Cambre u Bruxellesu i Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku. Ovo međunarodno okupljanje omogućilo je razmjenu bogatih iskustava te in situ učenje kroz praktičan, teoretski rad i suradnju.

Koordinator programa u ime Sveučilišta u Dubrovniku bio je doc. art. Joško Bogdanović uz svesrdnu pomoć Sandre Memunić, mag. oec., voditeljice i Nikoline Potrebice, mag. rel. publ., koordinatorice Službe za međunarodne odnose i istraživačke projekte Sveučilišta u Dubrovniku.

Radionica je održana uz  podršku i pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Društva prijatelja dubrovačke starine i Društva za zaštitu spomeničke baštine i prirode otoka Lopuda.

Studenti su imali jedinstvenu priliku učiti izvodeći radove na korskim klupama i oltarima crkve svete Marije od špilice, što će ostati trajni doprinos očuvanju kulturnog nasljeđa ovog otoka.

Predhodni članakEUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA
Slijedeći članakCONFERENCE OUR SEA