Papir

U radionici za restauraciju papira nastava se odvija pod vodstvom doc. art. Sanje Serhatlić, konzervator-restauratorske savjetnice, asistentice mag. art. Tanje Dujaković, konzervator-restauratorice i mag. art. Tee Borovine, vanjske suradnice.

Od 2013. godine radionica za restauraciju papira preseljena je iz stare lokacije (prostori Hrvatskog restauratorskog zavoda u Dubrovniku, Ljetnikovac Stay) u novouređeni prostor u prizemlju zgrade sveučilišnog Kampusa, na adresi Branitelja Dubrovnika 41.

Praktičan i teorijski rad na kolegijima konzervacije i restauracije papira obavlja se na umjetninama širokog raspona, vrijednosti od jednostavnih do vrijednih i restauratorsko zahtjevnijih dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih primjera: umjetničke grafike, crteža, slikarske tehnike na papiru, postera, scenografija, zbirke orijentalnih  umjetničkih djela, kineskih i japanskih uporabnih predmeta (kutije, lepeze, suncobrani…). Uvezani materijali, arhivska građa (iluminirani rukopisi  na papiru i pergamentu) i trodimenzionalni papirni objekti, poput globusa, maketa, knjiga također mogu tretirati od strane restauratori papira na našim kolegijima.

Tijekom studija studenti sudjeluju u radu institucija u kulturi na temelju terenske nastave, ali i stručnim ekskurzijama te Erasmus programima.

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
studomat
merlin
library
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis