Engleski

Posjetite li bilo koji kutak svijeta, naći ćete barem jednu osobu s kojom se možete sporazumjeti na engleskome. Engleski jezik jedan je od geografski najrasprostranjenijih jezika, koji snažno dominira u svim oblicima komunikacije i postao je lingua franca modernoga svijeta.

Razlog zbog kojega je engleski široko rasprostranjen prvenstveno je kolonijalna ekspanzija Britanskoga Carstva, „carstva u kojemu Sunce nikada ne zalazi“. Danas je teško zamisliti da su nekada Britanci bili jedini koji su govorili engleski.

Poznavanje engleskog jezika u poslovnom svijetu više nije prednost nego uvjet, no njegova vrijednost nadilazi i poslovni svijet. Smatra se da je lingua franca akademske zajednice, istraživanja, medicine, tehnologije i interneta. Jednostavno rečeno: engleski jezik dotiče gotovo sve aspekte života. Jedan je od uvjeta studentske, turističke ili bilo koje druge vrste mobilnosti. Prijeko je potreban za profesionalni i društveni uspjeh, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu.

Engleski nije samo medij komunikacije.
To je vještina za život.

Sveučilište u Dubrovniku, mlado Sveučilište s velikim uspjesima, prepoznalo je važnost engleskog jezika kao globalnog jezika, i upravo je to razlog da se ovaj jezik poučava na svim sveučilišnim odjelima. Mi u Centru za jezike Sveučilišta u Dubrovniku preuzele smo na sebe tu zadaću svjesne važnosti povjerenoga nam zadatka.

Nelson Mandela
If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his own language, that goes to his heart.

Poslušajte naše studente kako recitiraju odabrane pjesme na engleskome jeziku

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
studomat
merlin
library
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis