Izložba „Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta“ u Studentskom domu

Izložba pod naslovom „Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta“ bit će otvorena sutra, u četvrtak, 9. prosinca u 19:00 sati u Studentskom domu (Akademis Academia). Riječ je o studentskom projektu nastalom uz podršku i financijska sredstva Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku, koji su pokrenule Ira Fabrio i Sara Šimetić, studentice Odjela za umjetnost i restauraciju. Radovi će se moći razgledati do 15. siječnja 2022. godine.

Jedanaest kreativnih studentica i studenata Sveučilišta u Dubrovniku, različitih Odjela, godina studija i mjesta prebivališta, odazvalo se pozivu svojih kolegica te je njihovih devetnaest radova objedinjeno u ovu izložbu. Pomoću fotografije i kratkog opisa studenti su pokušali prikazati koje su prednosti života i studiranja u ovom gradu te time poslati poruku budućim studentima zašto odabrati baš Dubrovnik, ili pak kako bi ukazali na nedostatke i na mogućnosti za napredak te time ubrzati proces pozitivnih promjena.

Postavljanjem izložbe u prostoru Studentskog doma želi se naglasiti ideja kako Dubrovnik svojim posebnostima neizbježno utječe na studente koji nisu ondje rođeni, kako on polako postaje i njihov grad te kako različiti studenti obogaćuju ne samo studentski, već život Dubrovnika uopće. Studentice i studenti autori fotografija su: Andrija Barbarić, Vatroslav Čižmek, Ivona Čović, Ira Fabrio, Jan Mark Novalija, Marino Mislav Pejčinović, Sara Perković-Paloš, Stefano Piantanida, Nikolina Šanovsky, Ivana Šarić i Sara Šimetić.

Predhodni članakInterni poziv za iskaz interesa – Double Degree studiji, ak. god. 2021./2022.
Slijedeći članakIzgradnja partnerstva u europskoj mreži digitalnih radija za mlade