Na Pomorskom odjelu – Multinacionalne posade u vježbama na brodostrojarskom simulatoru

Na Pomorskom odjelu ove godine izvode se vježbe kolegija “Vježbe na brodostrojarskom simulatoru II” kako je to predviđeno programom.

Međutim, ovog semestra imamo četiri Erasmus studenta iz stranih država i to: Gruzije, Vijetnama i Ekvadora. Ovi studenti su u potpunosti integrirani u program kolegija te se vježbe održavaju na engleskom jeziku po grupama zajedno s našim studentima. Uvakav način održavanja nastave je vrijedan i za naše studente jer osim razvijanja stručnih vještina, oni razvijaju način komunikacije, donošenje odluka i  proslijeđivanja naredbi u izvršavanju radnih zadataka i to u atmosferi koja ih očekuje u budućim poslovima na brodovima s multinacionalnim posadama.

Upravo na ovakvim vježbama studenti se susreću sa specifičnostima i različitostima primjene engleskog jezika u komunikaciji gdje dolaze do izražaja kulturološke i nacionalne specifičnosti u primjenama engleskog jezika studenata iz raznih država pri čemu se moraju prilagoditi novonastalom okruženju i uzimati u obzir da nemaju svi učesnici vježbi ista stručna i jezična predznanja. Stoga osim stručnih vještina svi studenti razvijaju i komunikacijske vještine u multinacionalnom timu na riješavanju zajedničkih zadataka.

Predhodni članakNajava tečaja Rad na tankerima za ulje (D14)
Slijedeći članakPanel „Be a winner, study at UNIDU“ okupio vrhunske sportaše