Na Sveučilištu održani gastronomski i umjetnički masterclassovi u okviru suradnje Sorrenta i Dubrovnika

U organizaciji Grada Dubrovnika, Konzulata Republike Italije u Dubrovniku i Sveučilišta u Dubrovniku, a u okviru suradnje gradova prijatelja Sorrenta i Dubrovnika,  8. veljače su na Sveučilištu u Dubrovniku održana dva masterclassa, jedan iz područja umjetničkog obrta, a drugi iz gastronomije.

Studenti Odjela za umjetnost i restauraciju su imali priliku sudjelovati na masterclassu o izradi intarzija na sorentinski način, a ovu iznimnu vještinu im je prezentirao vlasnik cijenjenog umjetničkog obrta Biagio Barile. Barilin obrt se ponosi s više od 90 godina obiteljske tradicije izrade ukrasnih i uporabnih predmeta u tipičnoj maniri intarzija na sorentinski način, a njegove dizajnerske kutije naručuju poznate svjetske modne i robne kuće, te se prodaju i u Smithsonian muzeju.

Sugrađani i studenti su pokazali velik interes i za još jedan gastro događaj Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Brojni zainteresirani su u Studentskom domu imali priliku steći nova znanja i vještine kroz ‘Pizza masterclass’ proslavljenog talijanskog pizza majstora, voditelja kulinarskih TV emisija i međunarodnih tečajeva iz Sorrenta, Antonina Esposita koji je otkrio više o povijesti, tradiciji i pripremi napuljske pizze.

Svi zainteresirani će moći uživati u talijanskim okusima i tradicionalnoj pizzi maestra Esposita i u petak 9. veljače u 18 sati u Restoranu Academia u Studentskom domu Dubrovnik.

Predhodni članak2. Odluka o odabiru kandidata za aktivnost osposobljavnja i podučavnja – projekt KA171 2022. – CRNA GORA
Slijedeći članakPeta odluka o odabiru odlaznog osoblja, Erasmus+ KA131 2022.