Održana izložba i serija predavanja “Pisana kulturna baština na papiru – Multidisciplinarna istraživanja”

Odjel za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatski Državni Arhiv Zagreb su, 27. ožujka, u sveučilišnom kampusu održali izložbu i seriju predavanja pod nazivom “Pisana kulturna baština na papiru – Multidisciplinarna istraživanja”.

Brojnim posjetiteljima i suradnicima se predstavio multidisciplinarni pristup u istraživanju pisane baštine na papiru što uključuje suradnju i integraciju različitih stručnjaka iz područja povijesti, knjižničarstva, grafičke tehnologije i konzervatorsko-restauratorske struke. Rezultati predstavljenih istraživanja pružaju cjelovitu sliku o predmetima, pružajući uvid u njihovu povijest, autore i tehnologiju izrade. Predstavljena istraživanja i primijenjene metode dokaz su da se neinvazivnim pristupom mogu dobiti rezultati koji pridonose rasvjetljavanju svih aspekata predmeta pisane kulturne baštine, te doprinose obogaćivanju razumijevanja kulturne baštine na papiru.

Izložba ostaje otvorena do kraja tjedna.

Predhodni članakNATJEČAJ za prijam u radni odnos i raspored na poslove radnog mjesta  I. vrste
Slijedeći članakStudija prihvatnog kapaciteta za povijesnu jezgru jednoglasno usvojena od strane Izvršnog odbora Plana upravljanja