Petra Macan, studentica

Mogu reći da balansirani raspored prakse i teorijskih predavanja, uz susretljive profesore, čine studij vrlo zanimljivim, pa sam više nego zadovoljna što sam se odlučila za ovaj studij. Moj je život velikim dijelom povezan s otokom Lopudom, koji me privlači svojom kulturnom baštinom. Tako mislim po završetku studija, što više pridonijeti očuvanju kulturne baštine i dobara, te tako opravdati ukazano mi povjerenje i potporu. 

Studij konzervacije i restauracije obuhvaća veći broj teorijskih i praktičnih znanja čime se razvijamo profesionalna znanja i vještine za očuvanje nasljeđa kojim se Dubrovnik i njegova okolica mogu dičiti.  Pritom je bitno naglasiti da se ovim studijem upoznavaju različiti materijali (drvo, papir, metal, tekstil, keramika) kako bismo se sami mogli odlučiti za  smjer specijalizacije. Gradivo općih predmeta bazirano je na ključnim područjima koja su nam potrebna za snalaženje u struci što uvelike olakšava usvajanje svih bitnih segmenata.
Predavanja su organizirana  pretežno u jutarnjim terminima tako da nam je ostavljen prostor za sudjelovanje u različitim aktivnostima i razvijanje svojih osobnih hobija.”

Petra Macan

Predhodni članakPrijave za ICT Akademiju Hrvatskog telekoma
Slijedeći članakLjetni ispitni rokovi za akademsku 2021./2022. godinu