Prijave za ICT Akademiju Hrvatskog telekoma

Hrvatski telekom organizira ICT Akademiju koja se održava online od 6. do 13. lipnja 2022.

ICT Akademija pet je dana interaktivnih radionica, učenja i dijeljenja iskustva stručnjaka iz prakse. Namijenjena je svim studentima koje pokreće znatiželja, žele učiti i razvijati se te tako napraviti onaj “extra mile” na putu do svog prvog posla. I to onaj koji može učiniti veliku razliku. Jer na ovim predavanjima, osim znanja, može se steći i praktično iskustvo poput pisanja životopisa, kreiranja strategije za društvene mreže, uvođenja agilnog načina rada u tim ili svakodnevicu, ali i kako full stack web ili mobilne aplikacije kreiraju oni kojima je to svakodnevni posao te kako Big data science izgleda u telekom korporaciji poput Hrvatskog Telekoma.

Mjesto na online predavanjima moguće je osigurati isključivo prijavom najkasnije do 1.lipnja 2022. Više informacija o predavanjima i predavačima dostupno je klikom OVDJE.

Prijavi se. Inspiriraj. Nauči. I koristi vještine budućnosti.

1. Career talk.

 • Ana Dasović: Employee Development Expert
 • Klara Dragišić: Recruitment and Selection Expert
 • Snježana Sabljak: Recruitment and Selection Expert

Traženje posla. Kako se uopće traži posao? Savjeti za situacije kada nemaš praktičnog iskustva za svoj dream job. Radionica pisanja CV-a. Što te može istaknuti u masi? Kada i koliko unijeti sebe u životopis? Tips&tricks za razgovor za posao.

2. Software development.

 • Luka Samaržija, Head of R&D, Architecture & Integration
 • Ivan Sokol, R&D Technical Lead

Građevni blokovi i razvoj full stack web ili mobilne aplikacije (baze podataka, backend i frontend programiranje, povezivanje aplikacija). Kako raditi (funkcionalno) s više desetaka programera na istom programskom kodu (Git, branch, merge request, code review. Continuous Integration i Continuous Deployment).

3. Big Data Analytics.

 • Marko Pavišić, Data Scientist

Data science pristupi i strategije u HT-u (primjena podatkovne znanosti u telekomunikacijama, područja te strojno učenje vs. ekspertni modeli). Big data (tehnologije i infrastrukture, izgradnja ML pipeline-a). Tips & tricks u Sparku (workshop).

4. Agile way of work.

 • Dijana Sušac, Tribe scrum master
 • Boris Bajs, Scrum master
 • Nikola Marjanović, Scrum Master

Saznaj zašto se većina timova i organizacija okreće agilnom načinu rada koji im omogućuje  da se mijenjaju, brže prilagođavaju promjenama u svijetu oko njih te budu inovativniji. Kakva je to metodologija? Kako se projekt i tim organiziraju? Tko je scrum master i zašto su bitne iteracije? Kroz puno praktičnih primjera naučit ćemo sve što vam je potrebno da od agilnog profitira vaš budući tim, ali i work-life balans.

5. Digital Marketing.

 • Tihana Sedlar, Marketing Strategy and Planning Expert
 • Ivana Postružin, Digital Marketing Expert

Zašto je digitalni marketing bitan za sve. Društvene mreže kao digitalni kanali; izrada strategije, tips&tricks, primjeri dobre prakse. Oglašavanje na digitalnim kanalima; metrike, newsletter, medijski zakup, oglašavanje u aplikaciji, SEO.

Predhodni članakZapočelo istraživanje EUROSTUDENT
Slijedeći članakPetra Macan, studentica