Pročelnik Odjela za umjetnosti i restauraciju Joško Bogdanović sudjelovao na Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu o srednjovjekovnim drvenim korskim sjedalima istočne obale Jadrana

Pročelnik Odjela za umjetnosti i restauraciju doc. art. Joško Bogdanović je od 7. do 9. prosinca sudjelovao na Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu o srednjovjekovnim drvenim korskim sjedalima istočne obale Jadrana u Splitu.

Organizatori skupa su Hrvatski restauratorski zavod, Institut za povijest umjetnosti, Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Icono-STALLA Misericordia International.

Drugog dana programa pročelnik Bogdanović je održao predavanje The Choir stalls in the Franciscan Monastery Church on Lopud koje je rezultat višegodišnjeg istraživanja u sklopu programa International conservation workshop Lopud (ICWL), a u suradnji s profesorima Andreasom Krupa i Lisom Burkart sa Sveučilišta za primijenjene znanosti u Kolnu, Charlestom Indekeu sa Sveučilišta u Antwerpenu i Marianne Decroly s visoke škole za vizualne umjetnosti La Cambre u Bruxellesu.

ICWL se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, a 2023. godine je održana i kao prvi Blended intensive program Sveučilišta u Dubrovniku.

Predhodni članakNatječaj za mobilnost osoblja – projekt Erasmus+ KA171 2023. – suradnja s partnerskim zemljama – TUNIS
Slijedeći članakEkološka grupa Učeničkog doma Dubrovnik posjetila Odjel za elektrotehniku i računarstvo