6. Međunarodna konferencija Suvremeni izazovi u poučavanju jezika struke

Nastavnice Centra za jezike dr. sc. Sandra Didović Baranac, v. pred., Jelena Dubčić, v. pred. i Tereza Matić Ivušić, v. pred., i vanjska suradnica Centra Petra Opačić, prof. sudjelovale su na 6. Međunarodnoj konferenciji Suvremeni izazovi u poučavanju jezika struke koja se održala u organizaciji Udruge nastavnika jezika struke na visokoškolskim ustanovama (UNJSVU) od 23. do 25. veljače 2023. na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Na konferenciji je sudjelovalo stotinjak sudionika iz jedanaest zemalja.

Jelena Dubčić održala je izlaganje Upotreba autentičnih materijala u poučavanju engleskog jezika kao jezika struke na visokoškolskim ustanovama.

Tereza Matić Ivušić je održala izlaganje pod naslovom Izazovi profesionalnog razvoja nastavnika jezika struke koje je izradila u suradnji s mr. sc. Zrinkom Friganović Sain, v. pred.  s RIT Croatia.

Sandra Didović Baranac je održala poster izlaganje Strah, uspjeh i motivacija u procesu učenja stranoga jezika kao jezika struke i prezentirala rezultate istraživanja koje je provela u suradnji s Danielom Falkoni-Mjehović, v. pred. i dr. sc. Zrinkom Režić Tolj, v. pred.

Petra Opačić održala je poster izlaganje Nastava na daljinu vs. nastava u učionici: procjena težine aktivnosti za razvoj jezičnih vještina. Time je prikazala rezultate istraživanja kojesu provele dr. sc. Ariana Violić-Koprivec, prof. struč. stud. i Zrinka Režić Tolj u suradnji s njome.

Time je Sveučilište u Dubrovniku na ovogodišnjoj međunarodnoj konferenciji UNJSVU-a bilo predstavljeno s četiri izlaganja uz sudjelovanje šest nastavnica Centra za jezike.

Predhodni članakIvona Nardelli i Josip Margaretić – studenti diplomskog studija Hotelijerstvo
Slijedeći članakNATJEČAJ – asistent za znanstveno područje tehničkih  znanosti, polje tehnologija prometa i transport, grana pomorski i riječni promet