Centar za jezike Sveučilišta u Dubrovniku i Caritas Dubrovačke biskupije zajedno za raseljene iz Ukrajine

Centar za jezike Sveučilišta u Dubrovniku započeo je s izvođenjem programa “Hrvatski jezik za strance / Croatian for foreigners A1 – modul A1.1 ” i “Hrvatski jezik za strance / Croatian for foreigners A1 – modul A1.2″ za raseljene osobe iz Ukrajine. Program je organiziran u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije. Polaznici će kroz intenzivan program od devet nastavnih sati tjedno do početka ljeta ovladati osnovama hrvatskog jezika i bit će osposobljeni za osnovno komuniciranje na hrvatskom jeziku.

Prvu skupinu polaznika čini dvadeset i pet Ukrajinaca za koje je ovaj program besplatan. Inicijator organizacije programa je Caritas Dubrovačke biskupije. Posredstvom Hrvatskog Caritasa tečaj se financira sredstvima Caritasa Američke biskupske konferencije „Catholic Relief Services“ predviđenim za pomoć izbjeglim Ukrajincima u Hrvatskoj.

Tečaj se održava za dvije grupe, i to po modulu A1.1 za početnike i A 1.2 za one koji su na drugoj razini odnosno za one koji su na proljeće 2023. godine položili prvu razinu. Prvu grupu za početnike vodit će profesorica Ana Lokas, a drugu profesorica Rebeka Milković. Polaznicima je tečaj od iznimne važnosti jer će im uvelike pomoći pri zapošljavanju, ali i samoj integraciji u društvo.

Tečaj će se održavati tri puta tjedno po tri nastavna sata i trajat će dva mjeseca točnije do 15. travnja. Maksimalan broj polaznika za obje grupe je 25 polaznika.

Tečaj je financiran posredstvom Hrvatskog Caritasa, sredstvima Caritasa Američke biskupske konferencije „Catholic Relief Services“ predviđenim za pomoć izbjeglim Ukrajincima u Hrvatskoj.

Caritas Dubrovačke biskupije kontinuirano pomaže izbjeglicama iz Ukrajine na različite načine uključujući materijalnu i financijsku podršku te podršku u učenju hrvatskog jezika i integraciji kroz organizaciju mjesečnih druženja za odrasle i djecu.

Predhodni članakNATJEČAJ za  prijam u radni odnos na suradničko radno mjesto
Slijedeći članakNastupno predavanje Gordane Venier