Come on, Let’s Read in English!

Radionica čitanja književnih djela na engleskom jeziku Come on, Let’s Read in English!

Centar za jezike Sveučilišta u Dubrovniku, obilježavajući Godinu čitanja – 2021.,  organizirao je još jednu u nizu online radionica čitanja na stranom jeziku. Radionica čitanja književnih djela na engleskom jeziku Come on, Let’s Read in English! održana je 10. svibnja 2021.Pripremile su je i vodile mr. sc. Lia Dragojević, v. pred., Jelena Dubčić, v. pred., mr. sc. Ivana Nakić Lučić, v. pred., i voditeljica Centra za jezike dr. sc. Ariana Violić-Koprivec, prof. v. š.

Studenti preddiplomskih i diplomskih studija čitajući ulomke interpretirali su djela američke i engleske književnosti. Marin Milolaža i Nikola Lešaja predstavili su klasik američke književnosti, roman Moby Dick autora Hermana Melvillea. Viktorija Pilon odabrala je djelo The Paris Hoursautora Alexa Georgea. Marija Milovac pročitala je ulomak iz djela There was a Man Dwelt by a Churchyard autora M. R. Jamesa. Nora Di Leo čitala je ulomke iz romana Louise May Alcott Little Women.Sarah Gorinjac predstavila je poeziju američke književnice Maye Angelou pjesmom Touched by an Angel. Arnela Ovčina govorila je o knjizi Once upon a Tyneautora Anthonya McPartlina i Declana Donnellya.

Zanimljiva diskusija koja je uslijedila bila je na engleskom jeziku. Studenti su pokazali visoku razinu poznavanja engleskoga jezika, interes za književnost, ali i motivaciju za čitanje pokazavši da je ono izniman dio osobnoga i stručnog razvoja svakog pojedinca. 

Predhodni članakZnanstveni rad prof. dr. sc. Branka Glamuzine objavljen u časopisu Science of the Total Environment
Slijedeći članakAnamarija Franjić, studentica 1. godine Sveučilišta u Dubrovniku