Održan partnerski sastanak u Marseilleu u sklopu projekta DIG.ENT/ART

Partneri Erasmus+ projekta DIG.ENT/ART sastali su se u Marseilleu od 28. do 29. svibnja na prvom projektnom sastanku održanom uživo. Sastanak je bio prilika za razgovor o idućim koracima, razmjenu početnih ideja o sadržaju i prioritetnim inicijativama koje treba poduzeti. Ilustrirani su glavni rezultati istraživanja koje je provela Demetra, u suradnji sa svim partnerima, s ciljem analize potreba i zahtjeva u kulturnom i kreativnom sektoru.

Zahvaljujući intervjuima s dionicima, stručnjacima i tvrtkama u sektoru, pojavila se vrlo raznolika i zanimljiva slika kulturnog i kreativnog sektora. Digitalna umjetnost se transformira zahvaljujući novim digitalnim tehnologijama i utjecaju virtualne stvarnosti, 3D modela i umjetne inteligencije koja će imati jaki utjecaj u ovom sektoru. Sastanak je bio prilika da se ocrta zajednička metodologija za sljedeće radionice s dionicima u zemljama partnera projekta i sadržaj tečajeva koji će se razvijati u nadolazećim mjesecima u Italiji, Francuskoj i Hrvatskoj. Predstavljen je plan diseminacije i prvi digitalni komunikacijski alati, web stranica te stranice na društvenim mrežama .

Kroz digitalne medije već su vidljivi doprinosi i projekti studenata, stručnjaka, umjetnika i novoosnovanih poduzeća u kreativnom umjetničkom sektoru. Stranica će također biti vrsta otvorenog i dinamičnog laboratorija za razvoj nastavnog alata s pedagoškim materijalima i materijalima za obuku koje pruža projekt.

DIG.ENT/ART je Erasmus+ projekt čiji je nositelj Demetra Formazione, centar za stručno usavršavanje aktivan u Emiliji Romagni, Državna akademija likovnih umjetnosti u Ravenni, INSEAMM, Institut za dizajn i umjetnost u Marseilleu i Odjel za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku.

Više informacija je dostupno na poveznici www.digentart.eu

Predhodni članakIvan Ostojić – Alumni intervju
Slijedeći članakErasmus+ DigEntArt project meeting in Marseille