Posjet Odjela za umjetnost i restauraciju OŠ Marina Getaldića u okviru projekta Blue-connect

Nastavnice Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku, doc. art. Tanja Dujaković i izv.prof.dr.sc. Lucia Emanuele učenicima 8A i 8B razreda Osnovne škole Marina Getaldića  (Dubrovnik) održale su predavanje/radionicu na temu„ Recikliranje ili ponovo korištenje“ u okviru projekta Blue-connect koji je dio ovogodišnje Europske noći istraživača.

Predavanje je problematiziralo temu pravilnog razvrstavanja otpada te objasnilo pojmove kao što su odvajanje, ponovo korištenje i recikliranje. Kroz predavanje učenici su se upoznali s različitim materijalima, njihovim svojstvima te kako ona utječu na more i okoliš općenito. Drugi dio predavanja bila je interaktivna edukativna radionica na kojoj su učenici naučili prepoznati simbole recikliranja materijala te prema tome pravilno razvrstati otpad u različitim spremnicima označenim pripadajućim simbolima i bojama specifično za tu vrstu otpada.

Iz razgovora s učenicima pokazalo se da samo trećina prisutnih redovito razvrstava otpad, što potvrđuje da je ovakva vrsta aktivnosti, provođena radi senzibiliziranja mladih prema spomenutoj tematici, itekako potrebna.

Predhodni članakANKETA – ususret Europskoj noći istraživača
Slijedeći članakDepartment of Arts and Restoration visits the Marin Getaldić Elementary School within the Blue-connect project