Posjeti školama u sklopu projekta Blue-connect

U okviru projekta Blue-connect kolegice s Odjela za umjetnost i restauraciju posjetile su OŠ Marina Držića dok su kolege iz Laboratorija za inteligentne autonomne sustave LARIAT-a posjetili su OŠ Montovjerna.

Kolegice doc. sr. art. Iris Lobaš Kukavičić i doc. dr. sc. Margarita Bego s Odjela za umjetnost i restauraciju održale su radionicu učenicima OŠ Marina Držića izrade suvenira od ljuski mušula i kamenica te prikazale postupak recikliranja otpada školjaka. Učenicima su pokazale postupak pripreme materijala za izradu suvenira; od čišćenja ljuski, pranja, kuhanja, pečenja, usitnjavanja i prosijavanja. Izrađeni suveniri su se bojali, a nakon sušenja na njih su pričvršćene magnetne pločice.

Kolege Vicko Prkačin, mag.ing. el. i Antun Đuraš, mag.ing. iz Laboratorija za inteligentne autonomne sustave LARIAT-a upoznali su učenike OŠ Montovjerna s principom rada i osnovnim komponentama robotičkih sustava te ih informirali o vještinama i znanjima potrebnim za razvoj robota. Na primjeru autonomne podmornice i podvodnog okruženja predstavili su neke od izazova za robote, potrebne senzore te algoritme koji im omogućuju navigaciju i izvršavanje zadataka.

Predhodni članakNajava sudjelovanja tima DUmystic na 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku
Slijedeći članakDUmystic tim na 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku