Najava predavanja i izložbe ‘Pisana kulturna baština na papiru- multidisciplinarna istraživanja’

Odjel za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatski Državni Arhiv Zagreb s ponosom najavljuju predavanja i izložbu pod nazivom “Pisana kulturna baština na papiru – Multidisciplinarna istraživanja”, koja će se održati 27. ožujka u sveučilišnom Kampusu (učionica br. 60).

Ova izložba i serija predavanja predstavit će multidisciplinarni pristup u istraživanju pisane baštine na papiru što uključuje suradnju i integraciju različitih stručnjaka iz područja povijesti, knjižničarstva, grafičke tehnologije i konzervatorsko-restauratorske struke. Kombinirajući istraživanje sadržaja s materijalnim obilježjima omogućuje se širi uvid u predmet koji nadilazi granice pojedinačnih istraživačkih disciplina.

Rezultati ovih istraživanja pružaju cjelovitu sliku o predmetima, pružajući uvid u njihovu povijest, autore i tehnologiju izrade. Predstavljena istraživanja i primijenjene metode dokaz su da se neinvazivnim pristupom mogu dobiti rezultati koji pridonose rasvjetljavanju svih aspekata predmeta pisane kulturne baštine.

Ovim putem vas pozivamo da se pridružite manifestaciji koja će obogatiti naše razumijevanje kulturne baštine na papiru.

Program započinje predavanjima stručnjaka u 10 sati, dok je u 11:30 sati otvaranje gostujuće izložbe HDA: PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU – MULTIDISCIPLINARNA ISTRAŽIVANJA.

Program skupa  nalazi se na poveznici:

Predhodni članakProjekt ‘STEAM trpeza’ – posjet učenika i profesorica Gimnazije Dubrovnik Odjelu za elektrotehniku i računarstvo i Laboratoriju za inteligentne autonomne sustave LARIAT
Slijedeći članakNa Sveučilištu održana radionica čitanja arhivskih spisa