Tonći Biočić, dobitnik Rektorove nagrade

“Pomorstvo je oduvijek bilo moj prvi izbor. Biti pomorac označava stil života. No, taj stil života počiva upravo na znanju i vještinama vezanim uz more. Znanje koje sam stekao na preddiplomskom studiju Pomorskog odjela pretočio sam u vještine te ostvario svoj osnovni cilj – postao sam kapetan. Suočen s novim izazovima na moru, nastavak daljnjeg školovanja bio je tek pitanje vremena – upisao sam i diplomski studij Pomorstvo. Cjeloživotnim učenjem unaprijedio sam svoje kompetencije!

Iako sam nešto stariji od svojih kolega, posve sam bio prihvaćen – to je važno naglasiti. Kolegama sam mogao podijeliti plovidbena iskustva, a od njih sam dobio suradnju i razumijevanje. Rekao bih: prihvatili su me i bili smo kao tim koji zajedno plovi na Pomorskom odjelu. Takvom timu pripadaju i nastavnici koji su uvijek dostupni za pomoć i spremni dati korisne savjete. Sa svim kolegama ostao sam u kontaktu; postali su mi prijatelji za cijeli život. To je neprocjenjiva vrijednost!

Zahvaljujem kolegama, ali i nastavnicima, od srca. Kao pomorac s višegodišnjim iskustvom plovidbe, mogu reći kako nastavnici Pomorskog odjela odlično prenose svoje znanje i iskustvo, prate najnovije tehnologije u pomorstvu, te suradnjom i razumijevanjem studenata svoj posao rade besprijekorno i kompetentno.

Budućim studentima Pomorskog odjela poručujem da je osobni razvoj jako važan za dostizanje cilja, koji je u mom slučaju bio postati kapetan. Nema prepreke koja se ne može savladati, jedino je bitno koliko to zaista želimo!”

Tonći Biočić

Predhodni članakNajava gostujućeg predavanja voditelja istraživačkih projekata na Institutu za inovacije
Slijedeći članakERASMUS+ NATJEČAJ ZA STUDIJSKI BORAVAK U 2023./2024.