Viktorija Pilon, dobitnica Rektorove nagrade

SVEČANI GOVOR NA PROMOCIJI SVEUČILIŠTA U DUBROVNIKU

Poštovani rektore, poštovane prorektorice i prorektori, poštovane profesorice i profesori, poštovane kolegice i kolege, dragi članovi obitelji te dragi prijatelji, sve vas od srca pozdravljam.

Iznimna mi je čast u ime svih promoviranih studenata Sveučilišta u Dubrovniku zahvaliti svima onima koji su nam nesebično pomagali i podržavali nas u našim nastojanjima. Hvala svakome od naših profesora, asistenata i zaposlenika Sveučilišta koji su obilježili naš akademski put i ostavili neizbrisiv trag u nama. Hvala vam na vašemu prenesenom znanju i stečenom iskustvu, jer ste nas njima obogatili kao ljude i kao profesionalce. Hvala vam što ste nas poticali da postavljamo pitanja i kritički razmišljamo; što ste nas savjetovali i pripremili za naš daljnji put. Svojim primjerom ste nam pokazali kako djelovati savjesno i profesionalno, ali i s ljubavlju prema vlastitoj struci.

Hvala našim obiteljima, a prvenstveno roditeljima. Vaša bezrezervna podrška, vjera u nas, ljubav i razumijevanje što nam ih bezgranično pružate razlog su zbog kojega smo danas ovdje. Vi ste potpora uz koju smo došli do cilja, i koja nas i dalje bodri da odvažno i sigurno idemo dalje.

Hvala našim prijateljima koji su nas poticali da ne zastanemo, koji su cijelo ovo vrijeme bili dragocjen oslonac u trenutcima obeshrabrenosti, jednako kao što ste se zajedno s nama istinski veselili našim uspjesima.

Ponosni smo na dubrovačko sveučilište, koje ove godine obilježava dvadesetu obljetnicu; sveučilište za koje su studenti uistinu više od broja na papiru, u što smo se svi imali prilike uvjeriti. Drage kolegice i kolege, nakon ovoga uspješnog poglavlja naših života, pred nama je novi početak. Iako smo svjesni da je izazovan, moramo hrabro nastaviti dalje kako bismo, ispunjavajući naše uloge u društvu, a ujedno slijedeći svoje snove i želje, bili doprinos pozitivnim promjenama što im želimo svjedočiti. Vjerujemo, i to istinski, da ćemo nastaviti biti ponos našega sveučilišta.

Čestitam svima vama na svemu što ste dosada postigli, i želim vam sreću dok nastavljate dalje svojim životnim putem!

Viktorija Pilon

Predhodni članakNATJEČAJ/JAVNI POZIV– stručni suradnik na projektu Praćenje jegulje na kopnenim vodama u sklopu Nacionalnog plana prikupljanja podataka u ribarstvu RH
Slijedeći članakPredstavnici Odjela za primijenjenu ekologiju sudjelovali na drugom partnerskom sastanku ERASMUS+ CBHE projekta AFISHE u Slovačkoj