Gastro tjedan na Ekonomskom fakultetu: studentske kulinarske radionice i otvoreni masterclass izrade gyoza

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Dubrovniku i ove godine organizira Gastro tjedan, studentski projekt koji okuplja mlade organizatore, gostujuće chefove i ljubitelje gastronomije. Od 17. do 20. studenoga studenti pripremaju niz kulinarskih radionica u Studentskom domu, uz vodstvo poznatih chefova Janje Benić (Janjolinka) i Darka Debića.

Tijekom četiri dana održat će se ukupno pet radionica posvećenih temama fermentacije, izradi sourdough tijesta, međunarodnim kuhinjama te pripremi specijaliteta iz različitih kulinarskih tradicija.

Program radionica

17. studenoga 2025.
Darko Debić – Kuhinje svijeta: Koreja, Šri Lanka i curry jela
16:00–20:00 | Studentski dom

Prijava studenata na: anavekic35@gmail.com

19. studenoga 2025.
Janja Benić – Izrada sourdough focaccie i galetta
10:00–14:00 | Studentski dom

Prijava studenata na: iva.skorvaga04@gmail.com

19. studenoga 2025.
Darko Debić – Kuhinje svijeta: Španjolska i Italija
16:00–20:00 | Studentski dom

Prijava studenata na: anavekic35@gmail.com

20. studenoga 2025.
Janja Benić – Izrada krafni
10:00–14:00 | Studentski dom

Prijava studenata na: iva.skorvaga04@gmail.com

Sve radionice navedene iznad namijenjene su isključivo studentima Sveučilišta u Dubrovniku, a posljednji dan organiziran je i Masterclass otvoren za javnost.

MASTERCLASS: izrada gyoza

20. studenoga 2025. u 17:00 sati
Studentski dom, Sveučilište u Dubrovniku

Masterclass se održava u sklopu studentskog projekta Kuhinje svijeta, a vodi ga chef Darko Debić. Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu prijavu na e-mail: anavekic35@gmail.com

Predhodni članakNastupno predavanje Marija Milić, univ. mag. admin. sanit.
Slijedeći članakLista kandidata za izbor studentskih predstavnika prijediplomskih i diplomskih studija u Studentskom zboru