Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada
i razvoj ljudskih potecijala Dubrovačko – neretvanske županije- OPERA II

Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada Dubrovačko-neretvanske županije kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja. Inicijative su usklađene s potrebama i strateškim prioritetimažupanije te jačanjem kapaciteta partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala (PVTR).

Glavne projektne aktivnosti su razvoj i provedba prilagođenih usluga profesionalnog usmjeravanja na području cijele županije, poticanje poduzetništva za pripadnike ranjivih skupina na tržištu rada i održivo funkcioniranje PVTR-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Ciljne skupine su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina, kao što je definirano županijskim Strategijama za razvoj ljudskih potencijala. U sklopu projekta bit će održano ukupno deset radionica za 100 osobna ranjivih skupina na temu poduzetništva, ukupno osam radionica za 80 učenika osnovnih škola na temama poduzetništva i STEM (science, technology, engineering i mathematics) obrazovanje, ukupno četiri radionice za 48 učenika srednjih škola na temama poduzetništva i STEM obrazovanje, tri radionice za zaposlenike i predstavnike institucija članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje za jačanje kapaciteta i održivo funkcioniranje partnerskog vijeća i ukupno osam radionica za 40 predstavnika institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda na temu pripreme projektnog prijedloga sukladno indikativnom planu objave natječaja.

Projekt će se provoditi diljem cijele županije, u Dubrovniku, u dolini Neretve i na Korčuli.

Vijesti povezane s projektom:

http://www.dunea.hr/novosti/698-predstavljeni-rezultati-istrazivanja-mladi-i-nezaposlenost-u-dubrovacko-neretvanskoj-zupaniji

http://www.dunea.hr/novosti/701-odrzan-drugi-partnerski-sastanak-u-sklopu-projekta-opera-ii

carnet
studomat
merlin
e-učenje upute
vizual knjižnice
prvi_dan03
carnet
studomat
merlin
library
carnet
merlin
e-učenje upute
portal
vizual knjižnice
lapis