Global Entrepreneurship Week na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

Jednom godišnje u više od 160 zemalja diljem svijeta, održava se događanje Global entrepreneurship Week (GEW) koji služi za promoviranje poduzetništva, kreativnosti i inovativnosti kao i pojedinaca koji pokreću startup poduzeća te na taj način doprinose razvoju gospodarstva. GEW služi kao platforma za povezivanje i suradnju kreirajući globalni poduzetnički ekosustav. Od ove godine u organiziranje i obilježavanje GEWa uključile su se nastavnice Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, prof.dr.sc. Ivona Vrdoljak Raguž i doc.dr.sc. Zorica Krželj Čolović sa kreiranjem i provođenjem programa GEWa koji kao krajnji cilj ima umrežavanja mladih i poduzetničke zajednice, a održat će se od 14-20. studenog 2022.


PROGRAM


Ponedjeljak, 14.11.2022. u 10.00 – Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Vukovarska 16 (IV kat), Dubrovnik
Posjet studenata diplomskih studija Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, Centru za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, gdje će se studenti imati priliku upoznati sa aktivnostima,ulogama i značajem CZPa Dubrovnik uz predstavljanje dva poduzetnika iz poduzetničkog inkubatora Dubrovnik (IT i dizajner interijera) kao i sa poduzetnikom korisnikom proizvodnog pogona u poduzetničkom inkubatoru u Pločama.


Utorak, 15.11.2022. u 10.00, učionica E-6, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7, Dubrovnik

Studentima preddiplomskih studija Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju predstavit će se poduzetnici trgovačkog društva Mynt Mobility d.o.o., Pero Barkidžija. Mynt Mobility d.o.o je novo osnovano trgovačko društvo koje pruža usluge takozvane „mikromobilnosti”. Koristeći moderna rješenja i najnovije tehnologije, pruža praktično i povoljno rješenje za promet po Gradu. Električni mopedi pomažu u smanjenju gužvi, buke i onečišćenja, a korisnici najbliži moped mogu pronaći i iznajmiti putem aplikacije. Na ovom predavanju uz studente Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, sudjelovat će i učenici Ekonomske i trgovačke škole iz Dubrovnika.

Srijeda, 16.11.2022. u 14.30, učionica E-6 Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7, Dubrovnik
Studentima preddiplomskih i diplomskih studija Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Karmen Kutnjak, direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije održat će predavanje na temu: Potpore poduzetnicima.

Četvrtak 17.11.2022. u 12.00, učionica E-6, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7, Dubrovnik
Panel rasprava „Žensko poduzetništvo“ na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, predavaonica E-6, početak u 12.00. održava se kao aktivnost na europskom projektu „Start up nacija: hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva samozapošljavanja“ financiranom iz ESF fondova, a čiji je nositelj udruga GTF – Inicijativa za održivi rast, a Sveučilište u Dubrovniku, partnerska institucija. Panel rasprava se održava uoči Svjetskog dana poduzetnica, koji se obilježava 19. studenog te ga poduzetnice diljem svijeta slave i žele ukazati na specifične izazove s kojima se one susreću i na važnost podrške kako njihov gospodarski potencijal ne bi ostao neiskorišten.

Sudionice panel rasprave:

  • Medo, Antonia – poduzetnica – slastičarstvo
  • Mirošević, Kristina – poduzetnica – umjetnost i kreativne industrije
  • Šanje. Petrica – poduzetnica – financije i računovodstvo i predsjednica Udruge poslovnih žena „Krug“, ogranak Dubrovnik
  • Svilarić, Antonela – pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more grada Dubrovnika
    Moderatorica panela: prof.dr.sc. Ivona Vrdoljak Raguž, redovita profesorica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Sveučilišta u Dubrovniku
Predhodni članakDeveta Odluka o odabiru osoblja, Erasmus + Ka103, 2020.g.
Slijedeći članakProject ESSENCE: Multiplier workshop event of the research center CREDO