Gostujuće predavanje Iva Đuračića, upravitelja Poljoprivredne zadruge Putnikovići

Ivo Đuračić, upravitelj Poljoprivredne zadruge Putnikovići održao je u četvrtak, 18. travnja 2024. na sveučilišnom prijediplomskom studiju „Poslovna ekonomija“ i stručnom diplomskom studiju „Hotelijerstvo“, u okviru kolegija „Menadžment malih poduzeća“ i „Poduzetništvo u hotelijerstvu“ nositeljice izv.prof.dr.sc. Zorice Krželj, gostujuće predavanje na temu „Zadrugarstvo i upravljanje zadrugama“.

Gost predavač je predstavljanjem zadruga kao organizacijskog oblika omogućio studentima da upotpune svoja teorijska znanja na temu „Zadrugarstva i upravljanja zadrugama“. Studenti su na osnovu primjera Poljoprivredne zadruge Putnikovići upoznali značenje zadruga kao priznatog oblika organiziranja poljoprivredne proizvodnje, posebno za ruralna područja kao važan gospodarski oslonac, te važnost okupljanja u zadruge malim poduzetnicima vinarima kojima je omogućeno putem zadruge dorada i prerada, punjenje vina u boce i plasman na tržište.   

Predhodni članakOdržan „Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta“
Slijedeći članakErasmus+ natječaj za organizaciju kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Program – BIP) na Sveučilištu u Dubrovniku, KA131 2022. i KA131 2023.