Gostujuće predavanje poduzetnika Marije Antunović i Pera Barkiđije u sklopu Tjedna poduzetništva

Studentima preddiplomskih studija Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te učenicima Ekonomske i trgovačke škole predstavili su se poduzetnici Marija Antunović, vlasnica slastičarne „Croccantino“, te Pero Barkidžija „Mynt Mobility“ d.o.o.

Marija Antunović predstavila je „Croccantino“ i ispričala svoju „pelješku“ priču. Ova mlada i uspješna poduzetnica govorila je o svojim počecima i izazovima s kojima se ona i njezina obitelj suočavala, posebno u vrijeme Covid pandemije. Kroz njezino iskustvo, studenti i učenici su imali prilike čuti kako i na koji način su od jedne male slastičarne na Pelješcu postali prepoznati na tržištu, gdje su se kroz projekt „Startaj Hrvatska“ Croccantino sladoledima, koji spajaju domaću recepturu, ručni rad, talijanske principe i tradicionalne kolače, našli na policama Interspara.

„Mynt Mobility“ d.o.o., novi brend za ekološki prihvatljiv prijevoz u Dubrovniku, predstavio je poduzetnik Pero Barkidžija, koji je studentima i učenicima opisao tijek poduzetničkog poduhvata koje pruža usluge takozvane „mikromobilnosti“. Koristeći moderna rješenja i najnovije tehnologije, ovaj mladi poduzetnik zajedno s prijateljem Franom Luburom, pružili su praktično i povoljno rješenje za promet po Gradu. Razvili su aplikaciju pomoću koje korisnici mogu pronaći i iznajmiti najbliži električni moped, a koliko su uspješni pokazuje činjenica da su već u prvoj godini poslovanja ostvarili izniman uspjeh.

Predhodni članakRektor Sveučilišta u Istanbulu prof. dr. Mahmut AK posjetio Sveučilište u Dubrovniku
Slijedeći članakOdluka o odabiru – Erasmus+ KA107 2020., Ekvador