Izvješće o dinamici i trendovima digitalnog poduzetništva u EU projekta IDEA dostupno online

Završno izvješće o dinamici i trendovima digitalnog poduzetništva u Europskoj uniji, napravljeno u sklopu Intelektualnog outputa 2 projekta IDEA te je dostupno online na službenoj web stranici projekta https://www.ideadigital.eu/mapping.php.

Glavni cilj izvješća je utvrditi trendove digitalnog poduzetništva u državama iz kojih dolaze projektni partneri, identificirati zajedničke značajke u primjeni digitalnih vještina u poduzetništvu te ponuditi primjere dobre prakse i alata u digitalnom poduzetništvu.

IDEA projektni partneri napravili su analizu stanja i trendova digitalnog poduzetništva, svaki u svojoj državi, ali i na razini Europske unije. Na temelju provedene analize, identificiran je cijeli niz čimbenika uspjeha (neuspjeha) te preporuka usmjerenih na poboljšanje dinamike digitalnog poduzetništva u kontekstu visokog obrazovanja i šire. Rezultati analize poslužit će kao smjernice za oblikovanje europskih obrazovnih politika u području digitalnih vještina, ali i kao okosnica razvoja programa obuke u sklopu IDEA projekta.

U projektu IDEA sudjeluje devet partnera iz sedam europskih država (Belgije, Hrvatske, Italije, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Španjolske), a sufinanciran je sredstvima Erasmus+ programa. Cilj projekta je povećati svijest o potencijalu digitalnih i poduzetničkih vještina te njihovoj ulozi u poslovnom uspjehu unutar visokog obrazovanja i među tijelima nadležnim za obrazovnu politiku. Kroz svoje aktivnosti, IDEA će poboljšati izglede za poslovni uspjeh studenata različitih profila.

Centar za istraživanje digitalne transformacije Sveučilišta u Dubrovniku koordinator je Projekta te je aktivno sudjelovao u sveobuhvatnom mapiranju i pregledu dinamike digitalnog poduzetništva u Hrvatskoj, identificiranju zajedničkih trendova u primjeni digitalnih vještina na poduzetništvo, problema te najboljih praksi i alata. Istraživački tim Sveučilišta je sudjelovao i u identificiranju čimbenika uspjeha i neuspjeha te u oblikovanju preporuka za poboljšanje dinamike digitalnog poduzetništva na različitim razinama i u različitim kontekstima.

Više o projektu IDEA i Sveučilištu u Dubrovniku:

IDEA website

IDEA na Facebooku

IDEA YouTube kanal

Centar za istraživanje digitalne transformacije CREDO

Predhodni članakZimski ispitni rokovi
Slijedeći članakE-JN-61-2021 Promidžbeni materijali – Grupa 1.