Na Sveučilištu u Dubrovniku održan sastanak dekana ekonomskih fakulteta iz regije

Sveučilište u Dubrovniku bilo je domaćin sastanka dekana ekonomskih fakulteta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Slovenije. U ime Sveučilišta u Dubrovniku goste je u Velikoj vijećnici Rektorata pozdravio prorektor za poslovanje izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić. Poželio im je dobrodošlicu podsjetivši da je naše sveučilište malo, ali velikog srca te da su vrata Sveučilišta u Dubrovniku kolegama uvijek otvorena. Sastanku je prisustvovala i mr. sc. Sandra Bezjak, v. d. ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Povezivanje, suradnja i međusobna podrška ključ su razvoja ekonomskih znanosti te unaprjeđenja sustava visokog obrazovanja u tome području, istaknuto je, uz ostalo, na samom početku sastanka. Svi sudionici sastanka predstavili su svoje institucije, aktivnosti na kojima trenutno rade, kao i buduće planove. Ukazano je na mnoštvo prilika za suradnju ekonomskih fakulteta, kako domaćih projekata, tako i međunarodnih. Svi dekani i njihovi suradnici izrazili su zadovoljstvo što je ovaj susret uživo nakon nekoliko godina virtualnih sastanaka. Iskazana je i namjera za nastavkom povezivanja kroz ovakve susrete koji osnažuju povezivanje kolega te ostvarivanje zajedničkih projekata.

Sastanak je dio programa jubilarne 20. međunarodne znanstvene konferencije Odyssey koju u Studentskom domu organizira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Konferencija je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Više informacija o programu, temama i sudionicima dostupno je na poveznici: https://odyssey.net.efzg.hr/.

Predhodni članakMeeting of Deans of regional faculties of economics at the University of Dubrovnik
Slijedeći članak2. ERASMUS+ KA107 natječaj za mobilnost osoblja – Indija – projekt 2020.