NAJAVA: Edukacija Financijsko modeliranje u Excel®-u

Sveučilište u Dubrovniku i tvrtka Poslovna učinkovitost organiziraju edukaciju Financijsko modeliranje u Excel®-u, a održat će se 22. i 23. studenoga 2019. u prostorima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (Lapadska obala 7).

Prijave se zaprimaju do srijede, 20. studenoga, na sljedećem linku: https://www.poslovnaucinkovitost.eu/aktualne-edukacije/cijena/financijsko-modeliranje-u-excel-u

Opis edukacije:

Tehnike financijskog modeliranja omogućavaju korisnicima povećanje pouzdanosti, kvalitete i vremenske pravodobnosti njihovog sustava poslovnog odlučivanja. Stoga se kao takve koriste za široki spektar analize poslovanja od izrade planova, financijske analize, evaluacije investicija, procjene vrijednosti pa do svih ostalih aspekata poslovnog odlučivanja koji se temelje na financijskim projekcijama.

Ova specijalistička radionica namijenjena je:

• Vlasnicima i menadžmentu, financijskim analitičarima u poduzećima i financijskim institucijama

• Specijalistima u kontrolingu, reviziji, financijama i računovodstvu koji žele obnoviti odnosno proširiti svoje postojeće znanje

Predavač: dr. sc. Mladen Meter, konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani HI Chart i ZEBRA BI konzultant partner za IBCS certificirano informatičko rješenje za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Predhodni članakE-JN-72-2019 Usluge osiguranja
Slijedeći članakNovi poslijediplomski specijalistički studij – Upravljanje kvalitetom i održivim razvojem u turizmu